top of page

Pazartesi - Cumartesi: 09:00 - 18:00

  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • LinkedIn
  • White Facebook Icon

Omuz Sıkışma Sendromu Ameliyatı



omuz sıkışması ameliyatı
omuz sıkışması ameliyatı

Omuz sıkışma sendromu ameliyatı bir başka deyişle subakromiyal dekompresyon ameliyatı, ameliyat dışı yöntemler ile tedavi edilememiş omuz sıkışma sendromu olan hastalara omuz artroskopisi ile yapılan bir ameliyat yöntemidir.


Oldukça güvenli bir ameliyat yöntemi olup, sonuçları da oldukça başarılıdır.

Bu yazımızda omuz sıkışma sendromu ameliyatı ile ilgili süreci ayrıntılı olarak okuyabilirsiniz.


İçindekiler:


Omuz Sıkışma Sendromu Nedir?

Omuz sıkışma sendromu, omuz bölgesindeki kaslar ve tendonların, omuz kemikleri arasında sıkışması sonucu oluşan ağrılı bir durumdur. Bu sıkışma, omuzda ağrı, sızı, uyuşma ve güçsüzlüğe neden olmaktadır. Omuz sıkışma sendromu ile ilgili detaylı bilgiye ise bu linki tıklayarak okuyabilirsiniz. Orada hastalık adına daha çok bilgi bulunmaktadır.


Omuz Sıkışma Sendromu Tedavisi

Özellikle Omuz sıkışma sendromunun tedavisi, hastanın belirtilerinin ciddiyetine, yaşına, sağlık durumuna ve aktivite seviyesine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

 Ancak başlıca uyguladığımız omuz sıkışma sendromu tedavisi şunlardır:

  • İstirahat, koruma, buz, ağrı kesici kullanımı.

  • Fizyoterapi.

  • Ultrason altında enjeksiyon.

  • Ameliyat.

Tedavi süreçleri ile ilgili bizimle irtibata geçmek isterseniz iletişim sayfamızdan istediğiniz bağlantı kanallarımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Omuz Sıkışma Sendromu Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Ameliyat dışı yöntemler ile tedavi edilememiş, omuz ağrısı düzelmeyen omuz sıkışma sendromu olan hastaların tedavisinde omuz artroskopisi ile Omuz Sıkışma Sendromu Ameliyatı yani artroskopik subakromiyal dekompresyon ameliyatı yapılır.


Omuz Sıkışma Sendromu Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Genele anestezi uygulandıktan sonra hastaya şezlongta oturur pozisyon verilmesini takiben, omuz eklemine yaklaşık 1 cm’lik keşiden kamera sokulur. Omuz eklemi muayene edilir. Hasar tespiti yapılır. İkinci bir 1 cm’ lik kesi yapılarak cerrahi işlemleri yapabilmek için, artroskopik aletlerin sokulabileceği portal oluşturulur.


Özellikle supraspinatus tendonunda MR’da her zaman görülemeyen, sürpriz bir yırtık aranır. Eğer yırtık yok ise subakromiyal boşluğa geçilir. Burada subakromiyal kesecikler (bursa) temizlenir, tendon iyice kamera ile görünür kılınır ve yırtık olup olmadığı buradan da bir kez daha kontrol edilir.


Yırtık yok ise akromiyoklaviküler eklemin altı kontrol edilir; orada tendona bir bası olup olmadığına bakılır. Bası var ise temizlenir. Sonra korokoakromiyal bağ değerlendirilir. Eğer bu bağ sorun yaratıyor ise çıkarılır. En son akromiyon adlı kemik yapının ön ve dış kısmı özel kemik kesici alet (burr) ile tıraşlanır yani törpülenerek işlem bitirilir.


Bu ameliyatı şu şekilde düşünebilirseniz; bir oda var ve bu oda dar. Odanın bütünlüğüne zarar vermeden bu odanın iç kısmında bazı değişiklikler yaparak odanın iç hacmi artırılıyor. Subakromiyal boşluğun hacmi artırılır, sıkışan supraspinatus tendonundaki bası ortadan kaldırılır.


Omuz Sıkışma Sendromu Ameliyatından Sonra İyileşme Süresi

Omuz sıkışma sendromu ameliyatı olan hastaların hastanede yatmalarına gerek olmaz. Ameliyatta yapılan kesiler 1 haftada iyileşir. Özellikle ilk 2-3 gün bu yaralara su değmemesi gerekir. Özelikle ilk 1 hafta omuz bölgesine buz uygulaması ağrı ve ödem kontrolünü sağlar.


Ameliyat sonrası yaklaşık 10 gün omuz askısı kullanılır. Askıyı üzerinizi değiştirirken ve omuz egzersizlerinizi yaparken çıkarabilirsiniz.


Omuz Sıkışma Sendromu Ameliyatından Sonra Hangi Egzersizler Yapılır?

Omuz sıkışma sendromu ameliyatından sonra ilk yapılacak egzersizler;

  • Omuz sarkaç egzersizleri

  • Masaüstü kaydırma egzersizleridir.

Daha sonra fizyoterapiye başlanarak, ağrı kontrolü sağlanır, eklem hareket açıklığı artırılır ve güçlendirmeye geçilir.


Omuz Ameliyatı Olanların Yorumları - Hastalarımın Yorumları

Omuz ameliyatı olan hastalarımın yorumları, tedavi süreci ve sonrasındaki iyileşme hakkında önemli bir bilgi kaynağı olmaktadır.

  1. Op. Dr. Utku Erdem Özer'in yönlendirmesiyle geçirdiğim omuz ameliyatından sonra hayatım tamamen değişti. Ameliyat sonrası dönemdeki destekleri ve yönlendirmeleri sayesinde kısa sürede iyileştim. Şimdi eskisinden daha sağlıklı bir yaşam sürüyorum.

  2. Op. Dr. Utku Erdem Özer'e, omuz ameliyatı sürecimdeki mükemmel hizmeti için minnettarım. Kendisi sadece bir doktor değil, aynı zamanda bir dost gibiydi. Ameliyat öncesi ve sonrası süreçteki desteği ve ilgisi beni çok etkiledi.

  3. Op. Dr. Utku Erdem Özer'in titizlikle gerçekleştirdiği omuz ameliyatından sonra hayatım adeta yeniden başladı. Doktorumun uzman yaklaşımı, beni ameliyat öncesi endişelerimden kurtardı.


Sonuç

Omuz sıkışma sendromu çoğu zaman ameliyatsız yöntemler ile iyileşebilmektedir. Ancak ameliyat kaçınılmaz olduğunda yapılmalıdır çünkü sıkışma sonucu özellikle supraspinatus tendonunda yırtık oluşması kaçınılmazdır.


Omuz sıkışma sendromu ameliyatı kapalı- artroskopik omuz ameliyatı şeklinde yapılır. Ameliyat sonrası hastalar normal hayatlarına çok hızlı geri dönerler.


Makalemizi okuduğunuz için teşekkürler. utkuerdemozer.com bağlantısından ana sayfaya dönüp daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.


Comments


Op. Dr. Utku Erden Özer iletişim

Daha Fazla Bilgi Almak İçin Lütfen Bizimle İletişime Geçin

bottom of page